Highlights

 

Donderdag 10 november 2016 zijn er 101 matches gemaakt tijdens de Meet&Match, de beursvloer voor maatschappelijk verantwoord ondernemen!

 

 

 

 

 

 

 

Openstaande vragen

Hieronder treft u de vragen aan. Het is de vraag van de bedrijven en maatschappelijke organisaties.
 
Mocht u een openstaand vragen vinden waarvoor u invulling heeft, neem dan contact met ons op zodat wij u van meer informatie kunnen voorzien zoals telefoonnummers e.d. en ook de publiciteit kunnen regelen. Als u een vraag wilt stellen, dan horen wij dat ook graag.
 
Bij voorkeur per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 06 81258455.
 
Openstaande vragen 2016
Bedrijf Omschrijving
   
Amnesty Houten Kennis & Kunde: (helpen bij het) maken van een campagne om actieve leden te werven.
Amnesty Houten Kennis & Kunde: Training om met publiek om te gaan op braderie/ activiteitenmarkt. Hoe benader je mensen etc.
Amnesty Houten Helpende Handen: organiseren van kick-off collecte 2016. Voor collectanten en met name publiciteit: een startbijeenkomst, event, kick-off, stunt die publiciteit (plaatselijk, regionaal) genereert.
Beleefboerderij de Lage Leemkolk een zorg-onderwijsplek voor kinderen die b.v. door angststoornissen op dit moment niet naar school kunnen Deze lijst wordt bijgewerkt. Voor actuele klussen melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. svp.Handige Handen Dierenweide:
- Snoeiwerk
- Geitenhok
- Geiten speel attributen, boomstammen, loopplank, ect.
- Aanleg watervoorziening naar paarden
Beleefboerderij de Lage Leemkolk Handige Handen:
Perceel
- Snoeiwerk hoge bomen
- opknappen onverharde laan                                                                  - frambozenheg neerzetten en frambozenstruiken planten, hekje in de moestuin, omheiningen maken enz.
Beleefboerderij de Lage Leemkolk  Kennis & Kunde/Handige Handen: Onderwijsruimte en dagbestedingsruimte
- Installeren keuken
-Vloer in keuken
-Wanden afwerken
Beleefboerderij de Lage Leemkolk ~ Handige Handen: Tuin achter - speelweide & dierenweide
- Trampoline ingraven
- Klimtouwen en net
- konijnenheuvel
- boomhut of wilgen tenenhut
- Snoeiwerk heg
Bibliotheek Lek en Ijssel Kennis & Kunde: gebruik kunnen maken van het netwerk van anderen om info te kunnen verspreiden over de Bibliotheek en de Verdieping. wij zoeken mensen die ambassadeur kunnen zijn voor de Bibliotheek. 
Dagcentrum Weteringhoek Helpende handen: Dagje uit met het hele dagcentrum   
De Techniekfabriek Middelen & materialen: voor de computerworkshops zoeken we hardware. Het gaat om direct bruikbare, maar verouderde/afgeschreven laptops voor de programmeerworkshops, en om oude computers/laptops die we kunnen gebruiken voor onderdelen (workshop "Bouw je eigen pc") of als educatief "sloopmateriaal".
De Techniekfabriek Kennis en kunde: we zijn dringend op zoek naar mensen met computer-affiniteit die de kinderen kunnen begeleiden bij de computerworkshops, vooral op de doordeweekse middagen. Dit kost ongeveer 3 uur per keer en incidenteel overleg.
De Techniekfabriek Kennis en kunde: we zoeken een technisch bedrijf dat ons in zijn werkplaats wil ontvangen voor en begeleiden bij een praktische workshop in hun vakgebied. Enerzijds met een groep kinderen (8-12 jaar), anderzijds als "bedrijfsuitje-studiemiddag" voor onze vrijwilligers.
De Techniekfabriek Allerlei: we staan open voor allerlei bijdragen en donaties op het gebied van materialen, gereedschappen, geld en helpende handen"
De Techniekfabriek~ techniek- en computerworkshops aan kinderen van 8-12 jaar met en zonder autisme Middelen & Materialen: over enige tijd moeten wij ons lokaal bij de KrachtFabriek in de oude Mozaiekschool aan de Putterhaag verlaten. Wij zoeken een nieuwe lokatie in Houten: 1 of liever 2 lokalen met opslagruimte die we permanent kunnen gebruiken (ook 's avonds), gratis of tegen lage kosten, waar we de workshops kunnen voorbereiden en geven.
Haltna Huis Helpende Handen: Tevens vinden wij het leuk om in het voorjaar te gaan wandelen en dan iets te drinken in het oude dorp (liefst met een stukje appeltaart erbij ;-).
Een datum zullen we in overleg moeten vaststellen, liefst medio april.
Aantal: 10 á 12 volwassenen
Haltna Huis Middelen & Materialen voor veilige tuintjes voor ouderen:
• 5 Kweekkasjes op hoogte (foto beschikbaar)
• 5 (houten kasten / kisten) voor het tuingereedschap

• Handtuingereedschap & gietertjes (voor 5 terrassen)
• 5 Regentonnen
• Tuinaarde / meststof / kweekbakjes 
• Plantjes & zaden
Heemraadserf Reinaerde  - Witte zand (deel) terras vervangen
- Creëren van moestuin
Houtense Helden Helpende handen voor het opknappen van de openbare tuinen achter en voor het voormalige politiebureau waar de culturele cooperatie Houtense Helden gevestigd is. Ook een schoonmaakactie/ramen wassen van het gebouw is zeer welkom! 
Kinder dagcentrum De Weteringhoek Helpende handen: enkele vrijwilligers om een dag uit te gaan met de kinderen van de Weteringhoek (totaal met begeleiding zijn we met +/- 30 personen)
(leeftijd  tot 18 jaar) 
LoerickerStee/Warande Helpende Handen: een activiteit voor ouderen (wel en niet in rolstoelen) organiseren of mee op een uitstapje willen. Bv. Naar museum, wandelen, kookactiviteit en bloemschikken 
LoerickerStee/Warande Middelen & Materialen:Rolstoelvervoer en eventueel vrijkaarten museum (Icm helpende handen)
LoerickerStee/Warande Kennis & Kunde: 1 cliënt zou graag een vrijwilliger hebben om zijn computer even na kijkt en opschoont. 2. Er zijn cliënten die graag een rondje willen fietsen of wandelen. 3. Ook een paar dames die het fijn vinden als hun nagels gedaan worden ed. 
LoerickerStee/Warande Helpende Handen: 14 balkons van de cliënten en het kantoor 'opleuken en opruimen' zodat iedereen van het voorjaarszonnetje kan genieten.
LoerickerStee/Warande Helpende Handen: Activiteit organiseren in De Loericker Stee. Bijvoorbeeld bakken (cup cakes) of pannenkoeken bakken op de huiskamers. Timing: 12 maart (zaterdag).
Nationale Ouderendag Houten (NODHouten) Helpende Handen: Vrijwilligers voor werkgroep
Nationale Ouderendag Houten (NODHouten) Kennis & Kunde: Drukwerk
Oranjecomité Helpende Handen:  voor het opbouwen en afbreken van het manifestatieterrein op Koningsdag. En ook bij het opruimen van het Rond na afloop van het optreden.
Oranjecomité Kennis & Kunde: Iemand die met social media Koningsdag meer onder de aandacht krijgt.
Prokkel Helpende Handen: zoekt leden voor de Prokkelwerkgroep
Reinaerde Helpende Handen voor een huis van Reinaerde:                                                                     - Iemand die een keer met een cliënt een fietsroute wil fietsen. Client fiets nu ook veel en vindt het gezellig als er een keer iemand mee gaat.
- Iemand die met een aantal cliënten wil gaan wandelen.
- Iemand die samen met cliënten muziek wil maken.
- Iemand die een keer voor een aantal vrouwelijke cliënten een beauty avond wil organiseren.
- Iemand die samen met bewoners een maaltijd wil komen koken.
Reinaerde dagcentrum Weteringhoek  Middelen en materialen: trampoline, bolderkar, golfkarretje
RPF (Roos Prommenschenckel foundation) Kennis & Kunde: hulp marketing, webdesigner, database-bouwer, naai-atelier
RPF (Roos Prommenschenckel foundation) Middelen & Materialen: webhosting, computers/laptops, drukwerk, telefonie, benzinepas, supermarkt tegoed, inboedel verzekering, database software, koffie
Stichting Buitenwereld Kennis & Kunde: bedrijf dat de jaarrekening 2015 voor de kinderboerderij kan opmaken.
Stichting Buitenwereld/speeltuin/kinderboerderij Handige Handen: renovatie konijnenheuvel; bestrating vernieuwen.
Stichting Buitenwereld/speeltuin/kinderboerderij Handige Handen: vernieuwen kippenhok en volière en/of het renoveren van de kleine solitaire gebouwen op het terrein.
Stichting Buitenwereld/speeltuin/kinderboerderij Handige Handen: vijver uitspitten (graafmachientje?)
Stichting Buitenwereld/speeltuin/kinderboerderij Helpende Handen: ondersteuning kinderfestijn
Stichting Fladderen Middelen & Materialen: overleg met bedrijf over logistiek van dinsdagmorgen 16 augustus 2016 (aftrap van Fladderen)
Stichting Philadelphia Voor de vrouwen een schoonheids-behandeling bv maskertje, nagels lakken.
Voor de mannen een potje voetballen, bij mooi weer buiten.
Wandeling naar het dorp om een ijsje te eten of een kopje koffie drinken.
Iets bakken, lekkere hapjes klaar maken voor als afsluiting met elkaar.

Er wonen 6 mensen die in een rolstoel zitten, de andere 7 cliënten zijn mobiel.
Kan nu niet goed vertellen hoeveel cliënten die dag ook aanwezig zijn, maar een week van te voren moet het wel duidelijk zijn.

Zaterdag 12 maart van 13.00-16.00/17.00 uur
Stichting Theater aan de Slinger Helpende Handen: Chauffeurs voor oudere en minder validen gasten van de Matineevoorstelling het Amsterdams Youth Orchestra.
Stichting Theater aan de Slinger Helpende Handen: Zaterdag 2 en zondag 3 juli 2016
 Vrijwilligers voor Loeren bij de Boeren: gastvrouwen/heren, helpende handen bij de op- en afbouw, verkeersregelaars etc.
10 mensen zijn meer dan welkom.
Van Houten  en & Co / Centrum Markant Middelen & Materialen: verzorgen van het drukwerk tbv.  de publiciteit van  activiteiten voor mensen met een verstandelijke  beperking, mensen met autisme en GGZ  gerelateerde  problemen
Van Houten  en & Co / Centrum Markant Helpende Handen: uitstapgroepen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Dagje uit, andere kleinschalige uitjes faciliteren, Vervoer/chauffeurs
Van Houten  en & Co / Centrum Markant Handige Handen: faciliteren van een kok/begeleider die 2 maal in de maand mensen met een beperking begeleidt in het koken voor  bezoekers. Samen eten/ samen koken  in het  Oude Station.
Van Houten  en & Co / Centrum Markant Voor de twee  huiskamers voor kwetsbare ouderen in Houten verzorgen van een uitje.
Plusminus  25 deelnemers
Vitras Helpende Handen: hulp van vrijwilligers inroepen om bij iemand de kamermuren te sausen.  De Kamer is vrij hoog. Verf kan mevrouw eventueel betalen (Gamma kortingsbon PMO). Mw is alleenstaand en al langdurig ziek. 
Vlinder de Basisschool Houten-Zuid Handige handen en middelen & Materialen: 3 grote muren (vrij hoog), schoon metselwerk, wit sausen. Indien verf gesponsord kan worden zou dat heel fijn zijn.
Wellant college Houten Handige Handen: natuurlijke omheining maken voor de groentetuin
Wellant college Houten Handige Handen: stenen afscheiding maken voor een bloemenbed; hergebruik van tegels
Wellant college Houten Handige Handen: natuurlijke wand maken met houten delen
Wellant college Houten Handige Handen: waterafvoer maken voor regenwater
Wellant college Houten Handige Handen: kuubkisten in orde maken voor biologgische opkweek.
Wereldhuis Handige Handen (veel nodig): moestuin bij wereldhuis wordt vergroot. Oranjefonds geeft subsidie. 
Wereldhuis Middelen & Materialen:  voor rolstoelvriendelijke moestuit: zand en tegels voor 200m2 moestuin
Wereldhuis Handige Handen: aanvoer van zand en tegels (verzamelen hiervan/ ev. ophalen bij derden
Wereldhuis Handige Handen: zand en tegels naar moestuin
Wereldhuis Handige Handen: moestuin bestraten
Wereldhuis Handige Handen: verhoogde plantenbakken metselen
Wereldhuis Handige Handen: maken van een deur naar de moestuin
Wereldhuis Handige Handen: grond in de bakken en aanplanten plantjes, fruitbomen
Wereldhuis Handige Handen: aanleg kastje
Wereldhuis Handige Handen: aanleg compostberg
Wereldhuis Handige Handen: onderhouden moestuin 2016, onkruidvrij maken/houden ( al naar gelang van het seizoen denk ik dat er in de groei maanden ruimte is  voor 4 a 5 mensen die komen wieden)
Wereldhuis Kennis & Kunde: aanleg buiten kraan
Wereldhuis Handige Handen: maken van zitjes voor in de tuin van steigerhout
Wereldhuis Handige Handen: oogsten: mogelijkheid tot het bereiden van jams/soepen/chutneys
Wereldhuis Helpende Handen: handen en eventueel materiaal voor het maken van een toegangsdeur naar de moestuin.
Wereldhuis Middelen & Materialen: zand, grond en stenen kunnen wij goed kunnen gebruiken.
Zorgspectrum Het Houtens Erf Middelen & Materialen: elektrische heggenschaar, een bladblazer een hoge drukspuit en een goede snoei/takkenschaar….