Agenda

Sorry, geen evenementen.

Highlights

 

Donderdag 10 november 2016 zijn er 101 matches gemaakt tijdens de Meet&Match, de beursvloer voor maatschappelijk verantwoord ondernemen!

 

 

 

 

 

 

 

Sympathisanten

Eetcafé het Atelier Houten

Eetcafe Het Atelier aan het Rond bestaat uit een winkel en een eetcafé. Het wordt gerund door mensen met een beperking. In het kindvriendelijke eetcafe kunt u terecht van koffie tot diner voor een aantrekkelijke prijs. In de cadeaushop zijn allerlei producten te koop, zoals kettingen, kermamiek, schilderijen en andere cadeau artikelen. Leuk voor een origineel relatie-geschenk.

Het Atelier is door Reinaerde opgericht, deze stichting biedt dienstverlening aan mensen met een beperking.

Wellantcollege

VMBO-Wellant is sinds kort sympathisant van het Platform. “Een logische stap”, vertelt Erik van de Woestijne. “De school heeft de verplichting om leerlingen maatschappelijke stages te laten lopen en het Platform biedt ons de mogelijkheid om op een goede en zinvolle manier contacten te leggen bij bedrijven en instellingen. We merken dat dit een positieve invloed heeft op de leerlingen. Tijdens MADD hebben we een aantal projecten gedaan en de leerlingen waren erg enthousiast. Het is goed om te zien dat de wisselwerking er is; onze leerlingen zetten zich in voor maatschappelijke instellingen en wij mogen weer gebruik maken van de kennis en kunde van het bedrijfsleven.”
www.wellant.nl

Theater Aan de Slinger

Onlangs werd Theater Aan de Slinger sympathisant van het Platform. Volgens Arjaan Berendse, directeur van het theater een logische stap: “Maatschappelijk betrokken ondernemen moet eigenlijk verankerd liggen in je hele onderneming.  Ondernemers moeten kijken wat de wereld om hen heen nodig heeft en hier gehoor aan geven.

Het Platform is een goed initiatief om maatschappelijk betrokken ondernemen zichtbaar te maken.” Theater Aan de Slinger is een bijzonder theater en heeft naast haar culturele activiteiten een duidelijke maatschappelijke rol te vervullen.  Berendse: “Ons theater moet niet enkel een kunsttempel zijn; we zijn een mengelmoes van de samenleving. Dat betekent onder andere dat we amateursgezelschappen de mogelijkheid geven om  hier hun voorstellingen te houden.
De gemeente Houten heeft als eis dat er in het theater  minimaal tien amateurvoorstellingen per seizoen worden gegeven. Dit overschrijden we met het driedubbele. Onze visie is geen gemeengoed in de wereld van het theater. Het kost natuurlijk ook veel tijd, maar een verankering in de samenleving is ook heel waardevol.”  Theater Aan de Slinger is met ruim zeventig professionele voorstellingen, veertig filmvoorstellingen en dertig amateurvoorstellingen per seizoen een belangrijke aanjager van de culturele ontwikkeling in Houten.
www.theateraandeslinger.nl

WereldWinkel

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Alle producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals wevers, zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij. Iets kopen in de Wereldwinkel betekent bevordering van eerlijke handel en steun voor de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond. Meer informatie vindt u op www.houten.wereldwinkels.nl

Houtens

Vanaf het schooljaar 2010/2011 opent Houtens haar deuren in Houten. De nieuwe school voor mavo en beroepsgericht onderwijs biedt de theoretische leerweg, gemengde leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en leerweg ondersteunend onderwijs. Een volwaardige VMBO-school met een kleinschalig karakter en ruimte voor 600 leerlingen. Houtens is een initiatief van College De Heemlanden in Houten en het Anna van Rijn College in Nieuwegein. Ad van Andel is inmiddels aangetrokken als directeur. 

Houtens heeft zich aangemeld als nieuwe sympathisant van het Platform. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We zullen Houtens vanaf het komende schooljaar dan ook actief betrekken bij onze werkzaamheden. De school komt voorlopig op de ‘noodlocatie’ aan de Kruisboog. De nieuwbouw laat nog even op zich wachten. De start van de bouw is vlak voor de zomer en duurt ongeveer een jaar. 

Meer informatie is te vinden op www.hethoutens.nl

Warande
Warande is organisatie met veel aandacht voor kwaliteit en ontwikkeling. De komende jaren zullen we de dienstverlening in de regio verder ontwikkelen aan de hand van de wensen en behoeften van onze bewoners en cliënten. Om onze professionalitei